Recensies

Recensie Saskia van de Riet over Afscheid Belicht

Gerda doet haar werk met ingetogen passie, vol overgave en gepaste integriteit. Ik heb haar manier van werken ervaren voor, tijdens en na de uitvaart van mijn moeder. Gerda heeft ervoor gezorgd dat het voor mij voelde als een warm bad, waarin in alle ruimte heb gekregen om dingen te regelen die passen bij mij, mijn overleden moeder en mijn familieleden. Inmiddels heb ik ook een prachtig fotoboek, samengesteld door Gerda, in mooi, ongedwongen en soepel overleg. De beelden geven veel herkenning van het hele proces. Naar mate de tijd verstrijkt (mijn moeder is een jaar geleden overleden) krijgen de foto’s een steeds belangrijkere betekenis, voor mij, voor mijn vader en voor iedereen die ik de foto’s laat zien. Er speelt veel tijdens een uitvaart, die ik achteraf pas goed zie, en nu koester en waardeer. Er was veel langs me heen gegaan, en dankzij de prachtige foto’s kan ik dat allemaal nog zien, voelen en koesteren. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Gerda heb ingeschakeld, en nu ik weet hoe integer, professioneel en respectvol zij de ziel van mijn moeder na haar overlijden heeft vast weten te leggen zal ik haar zonder enige reservering aanbevelen.

Recensie Familie D over De Laatste Eer Fotografie

“Wanneer een dierbare overlijdt, komen er in een stroomversnelling allerlei zaken op je af die geregeld moeten worden. Éen van zulke zaken, is het regelen van fotograaf. Op zeer korte termijn, besloten wij als gezin dat we toch een fotograaf erbij wilden hebben op de dag van de crematie van onze dierbare. Al snel kwamen we in contact met Peter, die ons alle ruimte gaf voor het maken van een afspraak en het bespreken van onze wensen. Tussen de hectische dagen door, was het een verademing om even heel rustig met Peter onze wensen door te kunnen spreken. Peter straalt kalmte uit, maar ook een ontzettend fijne dosis van begrip. Peter heeft duidelijk zijn professionaliteit laten blijken, door precies aan te voelen wat wij van zijn diensten verwachtten, zonder dat wij dit goed onder woorden konden brengen. Op de dag van de crematie zelf, is het ons totaal niet opgevallen dat Peter er ook was, in de beste zin van het woord. Zijn aanwezigheid was zo onopvallend, en toch zo belangrijk. Enkele weken na de crematie hebben wij de foto’s in alle rust, en met alle eer, persoonlijk van Peter mogen ontvangen. Ook hier heeft Peter nooit druk opgelegd, alles is altijd in ons tempo gegaan en Peter wist hier perfect in mee te gaan. Inmiddels hebben we de foto’s kunnen bekijken, en het is ongelofelijk mooi om te zien hoe Peter die dag intieme momenten heeft weten vast te leggen, die anders onopgemerkt aan ons waren gebleven. Zo onopgemerkt als Peter aanwezig was op die dag, zo sprekend en mooi zijn de foto’s die hij heeft kunnen maken. Naast zijn professionaliteit als fotograaf, heeft Peter vooral ook zijn begrip, kalmte en ook dankbaarheid aan ons laten zien. Dankbaar dat hij op deze droevige, maar toch speciale dag erbij heeft mogen zijn. En dat gevoel is iets wat blijft. Een fotograaf die er niet alleen is voor de foto’s, maar die dankbaar is dat hij bij zo’n intiem moment heeft mogen zijn.”

En in twee zinnen samengevat:
“Peter is een begripvolle, kalme en professionele fotograaf die de ruimte laat aan de wensen van de nabestaanden. Zo onopgemerkt als zijn aanwezigheid is, zo sprekend zijn de foto’s.”

Recensie Geertje over Fotostel

Afscheid van Ruud
Vandaag hebben we alle foto’s bekeken.
Heel mooi.
Je hebt mensen kunnen fotograferen op mooie momenten en met mooie gebaren.
Met veel oog voor detail en een prachtige, complete reportage van het geheel.
Ik heb zelf geen oog voor het maken van goede foto’s, maar zie dat jij dat wel hebt.
We zijn erg blij met wat je hebt opgestuurd.
Dank je wel!
Hartelijke groet, Geertje 
Utrecht, mei 2019

Resensie Francien Telenga over Doodgewoon fotografie

Hoewel ik nog steeds moeite heb met het overlijden van mijn moeder kan ik nu wel de prachtige foto’s bekijken die gemaakt en gebundeld zijn in een fotoalbum. Bij Sandra heb ik aangegeven wat ik mooi vind en de foto’s die ze gemaakt heeft zijn geworden zoals ik gehoopt had. Met oog voor detail. Tijdens de ceremonie was Sandra aanwezig maar is het mij niet opgevallen dat ze er was. Van een afstand heeft ze erg mooie foto’s gemaakt die mij dierbaar zijn.

Francien Telenga

Resensie Fam. Binnema over Doodgewoon fotografie

We wilden graag de uitvaart van mijn man laten vastleggen, de laatste momenten die we met hem hadden. Ook omdat een uitvaart in een waas voorbij gaat en ik bang was dat we bepaalde momenten niet mee zou krijgen. Via de uitvaartverzorger kwamen we met Sandra in contact.

Sandra was vanaf het eerste moment zeer betrokken, zowel bij mij als bij de kinderen. In alle rust en met veel geduld is ze bij ons thuis geweest om alvast foto’s te maken van mijn man en mij, en de kinderen toen hij opgebaard lag. De kinderen zijn er op een vrijblijvende maar wel met het oog op de waarde van het maken van de foto’s bij betrokken.

De kinderen voelden zich op hun gemak bij Sandra, ze was heel meelevend en oprecht en zo heeft ze prachtige foto’s van ze kunnen maken.

Ook tijdens de uitvaart heeft Sandra elk detail vastgelegd, eerst thuis met de familie, toen we wegreden van huis, en daarna van de erehaag van familie, vrienden, collega’s en de klasgenoten die zich buiten voor het crematorium hadden opgesteld. Sandra had zelfs een filmpje gemaakt toen we aan kwamen rijden, heel waardevol.

De plechtigheid is ook zeer zorgvuldig vastgelegd. Daarna heeft Sandra een concept fotoboek gemaakt waar nog alles aangepast kon worden. Ze hield me constant op de hoogte van het wel en wee. Het fotoboek is van zeer professionele kwaliteit geworden wat Sandra in alle perfectie heeft geleverd. We zijn heel erg tevreden over Sandra!

Fam. Binnema