Sandra BekiusDoodgewoon fotografie

Staff Sandra Bekius 750x500
Dit ben ik
 • Open

 • Positief

 • Begripvol

 • Empathisch

 • Zorgvuldig

Werkwijze
 • Passievol

 • Sereen

 • meedenkend
 • Betrouwbaar

 • Zelfstandig

Afscheidsfotograaf

Wat voor nu “doodgewoon” kan zijn, kan voor later heel veel betekenen.

In 1978 geboren op Ameland en nu woonachtig in Winsum (frl). Hier woon ik samen met mijn vriend en onze twee kinderen.

Ik combineer mijn werkzaamheden als afscheidsfotograaf  met mijn baan als pedagogisch werknemer bij Sinne kinderopvang in Leeuwarden. In mijn vrije tijd ben ik vaak met mijn kinderen op pad in de natuur. Ik houd van tuinieren en  sporten. Voor mijn sportactiviteiten ben ik graag in de buitenlucht aan het mountainbiken, bootcampen en vind ik mijn rust en ontspanning op de mat met Pilatus.

Sinds 2015 ben ik aanraking gekomen met de wereld van de fotografie. Wat als een hobby is begonnen is nu uitgegroeid tot een mooi vak. Ik kan enorm genieten van kleine momenten en hoop deze dan ook te mogen vangen met mijn camera. Als fotograaf houd ik mijn achterhoofd dat ik een mooi verhaal en een tastbare herinnering wil maken voor mijn klanten.

Een beeld kan zoveel meer zeggen dan 1000 woorden, het laat je steeds terug kijken naar dat ene moment.”

In de afgelopen jaren heb ik te maken gehad met verlies. In de eerste periode na het overlijden van een dierbare beleven de nabestaanden dit vooral in een waas. Het is daarom erg waardevol om foto’s te mogen maken van de omgeving waar de dierbare ligt opgebaard en de tijd naar de uitvaart toe en tijdens de uitvaart.

Een moment wat mij erg bij gebleven is, is het overlijden van een goede vriendin. Ze is op 41 jarige leeftijd omgekomen in een verkeersongeluk en heeft twee dochters en haar man achter moeten laten. Moeder lag opgebaard in hun eigen huiskamer en de dochters zaten onder de chocolade van de paaseieren. Omdat ze Mama steeds even aankropen in de kist ,zat Mama ook onder de chocolade… Deze beelden blijven je bij en bij het eten van een chocolade paasei gaan mijn gedachten dan ook weer even terug naar deze tijd. Op de dag van de crematie, nadat de kist dicht ging en weg gleed, riep de jongste dochter “ Ik wil naar Mama ………”

Op een later moment heb ik hierover na zitten denken en dacht ik, wat zou het toch mooi zijn om deze dagen vast te mogen leggen zodat alle dierbaren terug kunnen kijken aan de hand van een foto reportage en dan ook  momenten van geluk kunnen zien.

Verdriet is de achterkant van de liefde

 

Mensen zitten in een groot verdriet en er ontgaan veel dingen. Als er mooie en integere beelden zijn van het afscheid heeft men altijd de mogelijkheid om de beelden terug te kijken. Als je het vast laat leggen kan je altijd terugblikken en kan het bijdragen aan de rouwverwerking.

Mijn doel is om met respect een fotoreportage te maken.

Ik hoop, wanneer mensen een afscheid in hun eigen omgeving meemaken, dat ze het durven op te noemen dat er een mogelijkheid bestaat om dit vast te laten leggen door een professionele  afscheidsfotograaf. Niet dat er later gezegd wordt, of dat ze het achteraf horen en zeggen :“hadden wij het maar geweten dat het bestaat!”.

Een lege plek, een groot gemis. Een mooie herinnering is alles wat er nog is.

 

Mensen zitten in een groot verdriet en er ontgaan veel dingen. Als er mooie en integere beelden zijn van het afscheid heeft men altijd de mogelijkheid om de beelden terug te kijken. Als je het vast laat leggen kan je altijd terugblikken en kan het bijdragen aan de rouwverwerking.

www.doodgewoonfotografie.nl

Voor vragen of een vrijblijvend gesprek kunt mij bereiken op telefoonnummer: 06-29456225 Uiteraard mag u mij ook een berichtje sturen.

contactgegevens

Hegeterp 20
8831 XT Winsum

Sociale Profielen

Contact formulier

Voor direct mailen met Sandra Bekius

  Meer nieuws van Sandra: