Recensies

Recensie Saskia van de Riet over Afscheid Belicht
Gerda doet haar werk met ingetogen passie, vol overgave en gepaste integriteit. Ik heb haar manier van werken ervaren voor, tijdens en na de uitvaart van mijn moeder. Gerda heeft ervoor gezorgd dat het voor mij voelde als een warm bad, waarin in alle ruimte heb gekregen om dingen te regelen die passen bij mij, mijn overleden moeder en mijn familieleden. Inmiddels heb ik ook een prachtig fotoboek, samengesteld door Gerda, in mooi, ongedwongen en soepel overleg. De beelden geven veel herkenning van het hele proces. Naar mate de tijd verstrijkt (mijn moeder is een jaar geleden overleden) krijgen de foto’s een steeds belangrijkere betekenis, voor mij, voor mijn vader en voor iedereen die ik de foto’s laat zien. Er speelt veel tijdens een uitvaart, die ik achteraf pas goed zie, en nu koester en waardeer. Er was veel langs me heen gegaan, en dankzij de prachtige foto’s kan ik dat allemaal nog zien, voelen en koesteren. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Gerda heb ingeschakeld, en nu ik weet hoe integer, professioneel en respectvol zij de ziel van mijn moeder na haar overlijden heeft vast weten te leggen zal ik haar zonder enige reservering aanbevelen.

Recensie Familie D over De Laatste Eer Fotografie
“Wanneer een dierbare overlijdt, komen er in een stroomversnelling allerlei zaken op je af die geregeld moeten worden. Éen van zulke zaken, is het regelen van fotograaf. Op zeer korte termijn, besloten wij als gezin dat we toch een fotograaf erbij wilden hebben op de dag van de crematie van onze dierbare. Al snel kwamen we in contact met Peter, die ons alle ruimte gaf voor het maken van een afspraak en het bespreken van onze wensen. Tussen de hectische dagen door, was het een verademing om even heel rustig met Peter onze wensen door te kunnen spreken. Peter straalt kalmte uit, maar ook een ontzettend fijne dosis van begrip. Peter heeft duidelijk zijn professionaliteit laten blijken, door precies aan te voelen wat wij van zijn diensten verwachtten, zonder dat wij dit goed onder woorden konden brengen. Op de dag van de crematie zelf, is het ons totaal niet opgevallen dat Peter er ook was, in de beste zin van het woord. Zijn aanwezigheid was zo onopvallend, en toch zo belangrijk. Enkele weken na de crematie hebben wij de foto’s in alle rust, en met alle eer, persoonlijk van Peter mogen ontvangen. Ook hier heeft Peter nooit druk opgelegd, alles is altijd in ons tempo gegaan en Peter wist hier perfect in mee te gaan. Inmiddels hebben we de foto’s kunnen bekijken, en het is ongelofelijk mooi om te zien hoe Peter die dag intieme momenten heeft weten vast te leggen, die anders onopgemerkt aan ons waren gebleven. Zo onopgemerkt als Peter aanwezig was op die dag, zo sprekend en mooi zijn de foto’s die hij heeft kunnen maken. Naast zijn professionaliteit als fotograaf, heeft Peter vooral ook zijn begrip, kalmte en ook dankbaarheid aan ons laten zien. Dankbaar dat hij op deze droevige, maar toch speciale dag erbij heeft mogen zijn. En dat gevoel is iets wat blijft. Een fotograaf die er niet alleen is voor de foto’s, maar die dankbaar is dat hij bij zo’n intiem moment heeft mogen zijn.”

En in twee zinnen samengevat:
“Peter is een begripvolle, kalme en professionele fotograaf die de ruimte laat aan de wensen van de nabestaanden. Zo onopgemerkt als zijn aanwezigheid is, zo sprekend zijn de foto’s.”

Recensie Geertje over Fotostel
Afscheid van Ruud
Vandaag hebben we alle foto’s bekeken.
Heel mooi.
Je hebt mensen kunnen fotograferen op mooie momenten en met mooie gebaren.
Met veel oog voor detail en een prachtige, complete reportage van het geheel.
Ik heb zelf geen oog voor het maken van goede foto’s, maar zie dat jij dat wel hebt.
We zijn erg blij met wat je hebt opgestuurd.
Dank je wel!
Hartelijke groet, Geertje 
Utrecht, mei 2019