Bijzonder levensmoment

Omgaan met sterven. Ook dat hoort bij het leven en bij afscheidsfotografie. Dat kan zijn in een situatie waarbij al sprake is van een naderend afscheid. Maar ook wanneer de leeftijd een rol gaat spelen. Natuurlijk weet je niet wanneer het moment van overlijden zal zijn. Dat is hier ook niet belangrijk. Wel of er de vitaliteit is om nog een keer foto’s te laten maken met het gezin, vrienden of familie.

Zichtbaar aanwezig

Een (naderend) afscheid hoort bij bijzondere levensmomenten die het waard zijn om vastgelegd te worden. Om te kunnen blijven herinneren aan dat mooie moment dat je bij elkaar was toen er gefotografeerd werd. Het zijn momenten die gekoesterd gaan worden. In de eerste plaats door degene die weet dat hij of zij binnen afzienbare tijd afscheid moet nemen van degenen die geportretteerd zijn. Zo blijven zij binnen gezichtsafstand. Ook al zijn ze niet persoonlijk aanwezig

Verbinding blijft

Hoe mooi is dit dan wanneer je op een ontspannen manier een fotoserie kunt laten maken. Voor iedereen die hierbij gefotografeerd is, is het een prachtig, blijvend document. Waar plezier, liefde en verbondenheid zichtbaar zijn. Waar iedereen graag op terugkijkt en de soms diepe emoties van warmte en verbinding weer kan ervaren. En dat is heel waardevol.

Zoiets moet je ook niet uitstellen. Als er een geschikt moment is, gewoon doen. Het vraagt wat organisatie maar is een kleine moeite voor wat je ervoor terugkrijgt.